BIOS står skoleret hos regionen

Den hollandske ledelse hos ambulancefirmaet BIOS var i dag indkaldt til møde hos Region Syddanmark. ’Godt og konstruktivt møde,’ siger Thyge Nielsen.

Ovenpå sagen hvor BIOS-direktør Morten Hansens kone fiskede oplysninger hos regionsrådsmedlemmet Karsten Hønge (SF), var BIOS’ hollandske ledelse i dag indkaldt til møde med det præhospitale udvalg i Region Syddanmark.

- Vi har haft et godt og konstruktivt møde, hvor vi har gjort klart overfor BIOS, hvordan vi som politisk ledet organisation forventer at blive serviceret. Og det er der fuldstændig enighed i fra BIOS' side, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, til TV 2/FYN.

Thyge Nielsen mener, at snakken omkring at regionen vil kræve at BIOS ovenpå sagen skal fyre direktør Morten Hansen, er helt skæv.

- Den er blæst op i medierne. Vi har aldrig påstået at ville bestemme, hvem der er direktør i BIOS - og vi har ingen kompetencer overhovedet til at bestemme, hvem vores private leverandører har ansat i deres organisation. Men vi har gjort det klart, at vi forventer forskellige ting, blandt andet i forhold til åbenhed overfor aktindsigter og andet. Og sådan vil BIOS også gerne køre det, siger Thyge Nielsen.

Han fortæller, at parterne på mødet også drøftede driften, og her ser det bedre ud, end det har gjort på noget tidspunkt før, fortæller Thyge Nielsen.

- Det virker mere stabilt end nogensinde før. Deres planlægning er mere langsigtet, og de er nu begyndt at planlægge flere måneder frem i tiden. Responstiderne falder og driften ser nu endelig ud til at være normaliseret og stabiliseret. Og det har vi jo ventet på længe, siger Thyge Nielsen.

 

 

Oversigt

    Oversigt