Biskop til præsterne: Ingen overnatter alene med konfirmander

En sag mod en præst om seksuelle krænkelser af børn har fået den fynske biskop, Tine Lindhardt, til at komme med en anbefaling til sine præster.

Den fynske biskop Tine Lindhardt anbefaler nu præsterne i sit pastorat at være forsigtige i forhold til konfirmanderne.

I et nyhedsopslag på Fyns Stifts hjemmeside, siger Tine Lindhardt blandt andet, at hun har anbefalet, at ingen præst overnatter alene med sine konfirmander på konfirmandlejrene. 

- Det har jeg gjort både for at beskytte konfirmanderne og for at beskytte præsten mod eventuelle mistanker, siger biskoppen til sitet.

Anbefalingen kommer i forlængelse af en verserende sag om en nu 47-årig tidligere præst i Tømmerup ved Kalundborg.

Præsten er i Retten i Holbæk tiltalt for i alt 30 forhold, blandt andet seksuelle krænkelse af 12 børn. 

Ifølge anklageskriftet er overgrebene begået over en tiårig periode fra 2006 til maj sidste år. Alle på den 47-åriges bopæl.

Beredskabet

Tine Lindhardt ønsker så vidt muligt at forebygge, at noget lignende kan ske igen, står der i nyhedsopslaget, hvor biskoppen også minder om  folkekirkens beredskab i forbindelse med seksuelle krænkelser.

Den 47-årige præst i sagen fra Tømmerup har tildels erkendt nogle af anklagerne.

- Min helt umiddelbare reaktion er, at det er forfærdelig synd for de børn og unge, der er involverede. Selvfølgelig er der endnu ikke faldet dom i sagen, men anklagerne er meget alvorlige, og der er faldet en delvis tilståelse, siger Tine Lindhardt.

TV 2/Fyn har forgæves forsøgt at få Tine Lindhardt til, at uddybe artiklen på Fyns Stifts hjemmeside.

Oversigt

    Oversigt