I det fynske folks tjeneste

Biskop vil betale for bederum

02:46

1 af 2

Biskoppen for Fyens Stift tilbyder nu at betale for en kristen kirkesal på det nye OUH. Regionsrådspolitikerne er positive over for tilbuddet.

- Vi synes, at det er vigtigt, at der et kirkerum på det nye OUH, ganske som det er på det nuværende OUH. Når man er syg er man i en udsat situation og så dukker spørgsmål som tro og eksistens op, og så er det godt at kunne komme i et rum, hvor der er døbefond og alterstol, siger Tine Lindhardt, biskop i Fyens Stift.

Derfor har hun sendt et tilbud til Region Syddanmark om, at Fyens Stift vil bidrage økonomisk til en kirkesal.

- Vi skønner, at det vil være væsentligt, at der er et rum med kendte kristne symboler, siger biskoppen.

Forslaget bliver godt modtaget af Regionsråds-politikerne.

- Det er et flot og generøst tilbud fra folkekirken, siger Bo Libergren(V), der er formand for sundheds- og samordningsudvalget i Region Syddanmark.

- Jeg synes da, at det er et udmærket tilbud, som jeg vil se positivt på. Vi har så få penge, så hvis vi skal oprette et bederum, skal vi finde pengene fra de midler der ellers skulle være gået til behandling, siger Poul Erik Svendsen(S), formand for sundhedsudvalget i regionen.

Islamisk Trossamfund kalder forslaget fra Fyens Stift for spændende, og foreningen vil nu undersøge om den osse kan samle penge til deres eget rum på det nye OUH.

Men det kan de lige så godt lade være med, mener Bo Libergren fra Venstre.

- Jeg vil ikke bryde mig om et dedikeret rum for muslimer eller andre. Jeg synes ikke islam bør være i det offentlige rum i Danmark, og jeg vil ikke være med til at fremme islam. Det er en fremmed religion, lyder det fra Bo Libergren.

Regionens planer er lige nu at der skal indrettes et cermonirum på 40 kvadratmeter, der skal være tilgængelige for alle trosretninger. Sagen bliver behandlet af politikerne i Region Syddanmark i februar.

Ved du noget? Så send os et tip