I det fynske folks tjeneste

Biskop vil fjerne vielser fra kirken

Biskop for Fyns Stift, Kresten Drejergaard, foreslår, at alle vielser flyttes fra kirken til rådhusene. Forslaget er en reaktion på, at kirkeminister Manu Sareen, Rad., foreslår, at homoseksuelle får mulighed for at blive viet i kirken på lige fod med heteroseksuelle.

02:06

Biskop for Fyns Stift Kresten Drejergaard foreslår at alle vielser flyttes fra kirken til rådhusene. Forslaget er en reaktion på at kirkeminister Manu Sareen, Rad. foreslår at homoseksuelle får mulighed for at blive viet i kirken på lige fod med heteroseksuelle.

1 af 2

Få måneder før to nye lovforslag skal sikre, at homoseksuelle fra den 15. juni får mulighed for at blive viet på lige fod med heteroseksuelle i kirken eller på rådhuset, er kirkeminister Manu Sareen, Rad. og en række af landets biskopper helt ude af trit med hinanden.

- Politikerne bør vedtage en lovgivning, der sidestiller homo- og heteroseksuelle i forhold til ægteskabet, men som kun gælder på rådhuset. Så kan vi finde ud af, hvad der skal gælde i kirken bagefter, siger biskop Kresten Drejergaard, Fyns Stift til JyllandsPosten.

- Folk har den opfattelse, at et bryllup i kirken er en hellig handling. Men det er en juridisk handling, som det borgerlige samfund har ejerskabet til, siger biskop Kresten Drejergaard.

Også biskop Steen Skovsgaard, Lolland-Falsters Stift, og biskop Karsten Nissen, Viborg Stift, mener, at konflikten om homovielser kan løses ved helt at fjerne bryllupperne fra kirken.