I det fynske folks tjeneste

Bisse kom helt tæt på publikummet på Skarø

Onsdag middag blev festivalen Love In for alvor skudt i gang, da Bisse som den første kunstner indtog scenen i æbleplantagen på Skarø.

Foto: Camilla Bøgeholt Lund

Bisse benyttede sig meget af de intime rammer på Skarø, da han onsdag middag gav koncert på Love In. Der er ikke sikkerhedsafstand mellem scenen og publikum eller vagter som på så mange andre festivaler. På Love In står koncertgæsterne så tæt på scenen, at de kan røre kunstnernes sko. Og den tæthed omfavnede kunsnteren Bisse.

Han var ikke mange numre inde i koncerten, da han hoppede ned fra scenen og vandrede rundt mellem publikum, mens han sang, og det var noget koncertgæsterne kunne lide. 

- Omstændighederne taget i betragtning var det en af hans bedste koncerter i år. Der er ikke ret mange mennesker, og vejret er også ret træls, men alligevel går han på scenen og giver den 120 procent. Det er meget fedt, siger Morten Bo Overgaard Pedersen, som er festivalsgæst fra Aarhus og tilføjer: 

Læs også Hip brunch: 1000 rundstykker i sæk, værsgo!

- Det, der skabte den bedste stemning, var, at han løb rundt blandt publikum. Nu så jeg ham også på Northside, og det var fedt, men det var federe her. Han formår at samle folk. 

Det var ikke umiddelbart de bedste odds for en koncert, eftersom det regnede fra start til slut, og kun omkring 100-200 mennesker var dukket op til koncerten. Derfor måtte Bisse også tage et mere snedigt trick i brug. Da han forklarede, at en af sangene handler om en ekskæreste fra Svendborg kvitterede publikummet med stort bifald og jubel. 

Det, der skabte den bedste stemning, var, at han løb rundt blandt publikum. Nu så jeg ham også på Northside, og det var fedt, men det var federe her.

Morten Bo Overgaard Pedersen, festivalgæst

Han havde ikke stået på scenen i lang tid, før han igen måtte en tur ned blandt publikum. Det ledte ham til baren, hvor han fik en øl, og derefter tilbage ind blandt publikum. Her rullede han rundt på jorden i en anden tilbedelse af jorden, mens publikum omsluttede en cirkel omkring ham. Alt imens han fortsatte med at synge. 

- Det var en mega fed oplevelse, siger Ulrik Andersen fra Sønderborg.

- Langt mere melodisk end forventet. Det var rigtig dygtige musikere, kunne man høre, tilføjer Karina Lange fra Aabenraa. 

- Han har meget på hjerte. Der er jo en masse lange tekster. Det er meget kunstnerisk og poetisk. Sådan lidt over i David Bowie og C. V. Jørgensen, istemmer Ulrik Andersen. 

Den flyvske Bisse nåede også at hive en lille dreng op på scenen til sidst i koncerten, hvor han lånte drengens kasket og sang til ham. Trods drengens unge alder greb han den pludselige opmærksomhed meget professionelt an ved at smile til publikum og kaste hænderne i vejret. 

  Foto: Camilla Bøgeholt Lund

- Jeg synes, det er godt, at der ret hurtigt kommer en forbindelse mellem ham og publikum. Han virker til at være et venligt, rart og varmt menneske. Det kan jeg godt lide, man kan mærke, at det er rare mennesker, der står der oppe. Og at de egentlig er her, fordi de også gerne vil være her, siger Lisbeth Søbak Andersen fra Allested om Bisses optræden. 

- Han kommer ud over scenen på flere måder. Det var en god start på en god festival, tilføjer Casper Hansen fra Søborg.

Onsdag fortsætter musikken med blandt andre Folkeklubben, og torsdag formiddag klokken 12 går hovednavnet Anne Linnet på scenen.