Biva bliver måske reddet

En redningsplan for det kriseramte Biva er på vej, men bankerne bag forsøger at finde en alternativ løsning. Det skriver Dagbladet Børsen.

Discountmøbelkæden Biva er lige nu i betalingsstandsning, mens der bliver ryddet op i møbelkædens forretninger.

Pernille Bisgaard, der er tilsynsførende advokat i Biva under betalingsstandsningen, siger til Børsen, at der er fundet en køber til driftsselskabet Biva Møbler A/S, og at en handel kan falde på plads i løbet af weekenden.

- Vi har fået et tilbud som inkluderer alle kreditorer i driftsselskabet og overtager forpligtelserne 100 pct. Det er et tilbud, der involverer en vis betaling til bankerne bag holdingsselskabet, siger Pernille Bisgaard til Dagbladet Børsen.

Men sådan en plan er bankerne bag holdingselskabet, HSH Nordbank og Straumur, ikke videre interesseret i. For med redningsplanen risikerer bankerne at blive kørt ud på et sidespor og blot få en brøkdel af de over 355 mio. kroner, der i dag ligger som lån.

Tidligere ejer interesseret

Bivas stifter, Henry Johansen, har tidligere meldt ud at han ønskede at købe møbelkæden tilbage. Han er dog bundet af en konkurrenceklausul i videresalgskontrakten.

Henry Johansen har dog mulighed for via en tredjemand at købe selskabet tilbage. Men hverken Henry Johansen eller den tilsynsførende advokat Pernille Bisgaard ønsker at oplyse om en sådan aftale er på plads. Det skriver Dagbladet Børsen.

Oversigt

    Oversigt