Bizar sag fortsætter: Tilfangetagelse var kærlighed

Serbisk mand anklages for at have holdt kvinde fanget i Odense. Den tiltalte hævder, at det var kærlighed.

For en 71-årig kvinde var det en månedlang tilfangetagelse. For en 58-årig serbisk mand, der er tiltalt for at holde hende fanget, var det en kærlighedsaffære.

De to mødte hinanden på en datingside på internettet i sommeren 2015, og efter blot et enkelt møde ville kvinden flytte ind, fortæller den tiltalte mandag ved Retten i Odense.

- Vi var forelskede, og hun sagde, at hun for første gang i mange år havde haft en hyggelig aften, siger han om deres første møde.

- Hun havde det som blommen i et æg, husker han om den tid, de to tilbragte sammen.

Det er imidlertid meget langt fra, hvad kvinden har fortalt.

Anklagemyndigheden mener da også at kunne bevise, at den tiltalte fra 28. august til 1. oktober holdt den 71-årige fanget i sin lejlighed i Odense. Ifølge anklagen tæskede og truede han sit offer på livet med henblik på at malke hende for penge.

I alt skal den tiltalte have truet sit offer til at overføre mindst 91.200 kroner til ham selv og hans svigersøn, til at give sin bil til svigersønnen og til at forsøge at sælge sit hus for langt mindre, end det var værd.

I retten viste anklageren billeder af kvinden, der var taget, kort efter hun slap væk. Den 71-årige havde blå mærker på armene, på ballen, på låret og på den ene kind - angiveligt som tegn på vold.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager og hævder, at de var ved at indlede et seriøst forhold.

- Jeg elsker hende, og jeg vil gerne have, at hun elsker mig. Det gør hun stadigvæk, det ved jeg, siger han i retten.

Efter mere end en måned i den tiltaltes selskab lykkedes det den 71-årige at slippe væk. Det skete, da hun under et besøg på dametoilettet i Rosengårdscentret fik mulighed for at henvende sig til en fremmed kvinde, der lånte hende en telefon.

Anklagemyndigheden mener, at den 58-årige har kontrolleret og overvåget alt, hvad den 71-årige foretog sig. Han skal have tjekket hendes sms'er og hver nat have konfiskeret hendes telefon.

Under politiets ransagning af lejligheden fandt politiet kvindens telefon liggende på et højt skab, hvor hun efter alt at dømme ikke selv ville kunne nå den.

Samtidig lå hendes pung i en jakke tilhørende den tiltalte. Jakken hævder han at have lånt sin logerende.

Der ventes at falde dom i sagen 1. september.

Oversigt

    Oversigt