Bjærgning fik vrag til at klappe sammen

Første forsøg på at bjærge Umoe Ventus gik i vasken: Vraget er tungere end ventet og kollapsede under egen vægt, da det skulle løftes fri

Første forsøg på at bjærge vraget af Umoe Ventus ud for Bagenkop måtte her til formiddags opgives, fortæller TV 2/FYNs udsendte reporter Ole Holbech fra stedet. Vraget er fyldt med sand og meget tungere end forventet.

To store pontoner fik vraget til at klappe sammen, da bjærgningsselskabet forsøgte at løfte det fri. Nu skal et hold dykkere i vandet for at binde flere løftestropper om det forliste skib, der har ligget ud for Bagenkop siden branden lige før jul. Samtidig vendes løfteprammen. Prammen er udstyret med en stor kran, og to mindre kraner, og det var førstnævnte, der måtte give op. Derfor skifter bjærningsselskabet nu til plan B, der er at løfte skibet med de to mindre kraner på den anden side af prammen i fællesskab.

Bjærgningen bliver overvåget af repræsentanter for det norske rederi.

Det vides endnu ikke, hvorfor skibet brød i brand, men den menes at være opstået i en hjælpemotor. Besætningen blev hjulpet i land af lokale fiskere.

Det under et år gamle Umoe Ventus var hyret af Dong Energy til at sejle serviceteknikere til og fra vindmøllerne i Borkum Riffgrund 1-havmølleparken.

Oversigt

    Oversigt