I det fynske folks tjeneste

Bjerge af salt klar i tilfælde af hård vinter

Vejsaltet til de fynske veje hober sig op på lagrene. For indtil nu har der ikke været brug for salt på vejene.

Der ligger bunker af salt på havnen i middelfart

Det ligner næsten isbjerge men det er bunker af salt

1 af 2

Grøn vinter

På havnen i Middelfart ligger 23.000 tons salt og venter på at blive brugt. Men med det milde vejr december har budt på - og de kommende dages vejrudsigt - så er der ikke meget der tyder på, at saltet bliver brugt foreløbig. 

- Vejret er ekstremt dårligt set med saltøjne. Det er det vi i branchen kalder grøn vinter, siger Henrik Knudsen, der er logistic manager i firmaet Brøste, der er en af de største saltleverandører i Danmark.

Måtte slås om saltet

Det billede er helt modsat sidste vinter, hvor kommunernes sneberedskab slet ikke kunne få nok salt. Dengang måtte kommunerne nærmest slås om saltet.

- Sidste vinter var der helt tomt her i hallen. Da kunne vi nærmest have lavet en gocartbane herinde, siger Henrik Knudsen.

Hvis det pludselig brager løs med en hård vinter, så er de 23.000 tons salt dog ikke nok. Men firmaet Brøste kan med et døgns varsel få sejlet ekstra salt ind fra Tyskland.

Det er der dog ikke noget der tyder på er nødvendigt lige nu. Og det kommer til at koste firmaet penge, hvis vinteren udebliver.

- Ja, hvis det bliver en grøn vinter, så får vi ikke smør på brødet, siger Henrik Knudsen.