Black Army: Afpresning af tatovører for retten

Tre Black Army-medlemmer tiltalt for afpresning mod fem tatovører i Odense har siddet varetægtsfængslet i over to måneder. Torsdag kommer sagen for retten.

Tre mænd på 20, 23 og 35 år, der har siddet varetægtsfængslet siden den 12. og 13. februar for afpresning mod fem tatovører, skal torsdag for retten i Odense.

De tre er tiltalt for den 9. februar 2017 at have indfundet sig i en tatovørbutik i Odense og her afpresset indehaverne af butikken til at betale penge til Black Army. 

I forbindelse med sagen fortalte Lars Pedersen, formand for tatovørerne, om sagen til TV 2/Fyn:

- Der er fem af mine kolleger, som har haft besøg af tre fyre fra Black Army. Det var ret tydeligt, da den ene havde vest på. Her blev de bedt om en "donation" på 5.000 kroner hver måned til at hjælpe dem blandt andet med at støtte de hjemløse. De kommer ind i butikken ved højlys dag, mens der er kunder, og deres fremtoning gør, at det virker skræmmende. 

Lars Pedersen og kollegerne gik til politiet med det samme.  Et par dage efter anmeldte én af tatovørerne sagen, og samme aften blev den første af tre mænd anholdt i sagen, der nu alle tre er blevet tiltalt for trusler og afpresning.

De tre mænd er tiltalt for afpresning, "da der i deres sprogbrug og i situationen ligger en trussel om senere vold mod indehaverne eller hærværk eller lignende mod butikken, hvis der ikke betales penge til Black Army", oplyste specialanklager ved Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen, i sidste måned.

Mændene nægter sig skyldige. 

Sagen er blevet efterforsket i et samarbejde mellem Fyns Politi og den nye specialenhed, Særlig Efterforskning Vest, der blandt andet arbejder med organiseret rocker- og bandekriminalitet i Vestdanmark. 

Sagen vakte stor medieopmærksom og medførte indkaldelse til møde blandt de handlende i Odense.

Opmærksomheden voksede mærkbart, da Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel efterfølgende måtte have politibeskyttelse, fordi han følte sig truet af en gruppe Black Army-medlemmer, som han ikke ville give hånd efter at have medvirket ved optagelsen til et TV 2/Fyn indslag.

Efterfølgende blev Black Army anklaget for også at true hjemløse til at betale beskyttelsespenge - en påstand Black Army afviser.

En af de tiltaltes forsvarere, Mette Grith Stage, er som en udløber af sagen røget i clinch med Odenses borgmester, der beskylder advokaten for at optræde som en form for talsmand for Black Army.

Det har Mette Grith Stage pure afvist. 

Sagen fortsætter i retten fredag.

 

Oversigt

    Oversigt