Black Army-medlem i retten: Vold mod hjemløse Nicolai

En 20-årig mand - et tidligere medlem af banden Black Army - får tirsdag behandlet sin sag ved Landsretten i Odense. I sommer blev han idømt ni måneders fængsel for overfald på en hjemløs.

To medlemmer af banden Black Army blev 14. juni 2017 kendt skyldige i afpresning af hjemløs mand i Odense i december sidste år.  Overfaldet fandt sted i Nørregade 4. december. 

En 22-årig mand blev idømt 12 måneders ubetinget fængsel for at have afpresset og med knyttet hånd slået den 38-årige Nicolai Hansen i ansigtet. Den 22-årige modtog dommen.

Den dengang 19-årige mand blev idømt fængsel i ni måneder. Den ankesag behandler Østre Landsret tirsdag.

Lever i skjul 

Nicolai Hansens anmeldelse og vidneudsagn har gjort, at han er gået fra en dagligdag med masser af venner og familie til nu at sidde alene i sin skurvogn kun med selskab af hunden Kira.

Både ensomheden og frygten for, at Black Army finder ham, fylder meget i hans hverdag.

- Nu forsøger man på at være så anonym som muligt. Man opholder sig ikke ret mange steder, for man ved aldrig, hvem der snakker, hvem der møder hvem og hvem, der holder med hvem. Det er svært, at man ikke lige har dem, man kan snakke med. Det er en kamp, fortalte han i oktober til TV 2/Fyn.

Peter Rahbæk Juel er igen i retten

Borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) har tidligere udtalt, at både socialt udsatte og hjemløse bliver afpresset i Odense, og at de roligt skal kunne henvende sig til politiet for at bede om hjælp.

- Mange af de udsatte er rigtig, rigtig bange for deres eget liv og legeme. Bare det, at de skal vente på, at deres sag skal for retten, kan være meget angstprovokerende, har han tidligere sagt.

I sommer var Peter Rahbæk Juel at finde på tilhørerpladserne i retten, og det vil han også være tirsdag formiddag, når den hjemløse Nicolai Hansen skal vidne.

 

Oversigt

    Oversigt