Black Army til politiet: Vi opløser os

Bandegrupperingen Black Army har valgt at opløse sig selv, det oplyser Fyns Politis direktør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Den odenseanske bandegruppering Black Army har valgt at opløse sig selv, det fortæller Fyns Politis direktør Kit Claudi Grøn-Iversen til DR Nyheder. Banden blev dannet i Vollsmose i 2013.

Gruppen valgte i september at forlade dens klubhus på Nyborgvej i Odense og opsage lejemålet samt afleverede nøglerne til udlejeren. Der har været flere skudepisoder ved klubhuset og både naboer til klubhuset og politikere i Odense har længe ønsket klubhuset lukket.  

Ifølge Fyns Politi står Black Army bag blandt andet bag handel med stoffer, vold og anden kriminalitet, og for mindre end en uge siden blev et medlem af Black Army idømt seks års fængsel for at skyde mod en fængselsbetjent. I samme sag blev lederen af Black Army frikendt for medvirken til skyderiet, men dømt for at have sørget for at flugtbilen til attentatet blev stjålet.

Bandepakke giver politiet flere værktøjer

I foråret vedtog Folketinget en bandepakke, der giver både politi og kommuner flere redskaber i kampen mod banderne, så man kan forbyde rockerborge give skærpet straf for brug af våben, lave visitationsoner og indskrænke prøveløsladelser.

Politidirektør hos Fyns Politi, Kit Claudi Grøn-Iversen, fortæller til DR Nyheder, at man stadig vil holde tæt øje med de nu tidligere bandemedlemmer fra Black Army.

- Vi vil fortsætte med at holde øje med dem og monitorere dem, ligesom vi hele tiden har gjort. Og vi kommer efter dem med alle de redskaber, vi har, hvis de fortsætter deres kriminalitet, siger politidirektøren til DR Nyheder.

Oversigt

    Oversigt