I det fynske folks tjeneste

Blind date for tigere i Odense Zoo

02:02
03:18

Hantigeren Igor kiggede roligt på, da hans nye dame og utallige pressefolk troppede op i Odense Zoo torsdag morgen.

Den nye frøken har endnu ikke fået noget navn - og skal måske slet ikke have et.

Det var en noget betuttet tjekkisk tiger, der tittede ud gennem tremmerne ved ankomsten.

1 af 5

Tidligt torsdag morgen var tigeren Igor på date. Hantigeren er vant til at herske alene i Odense Zoo, men torsdag morgen var freden forbi. Hele vejen fra Ostrava Zoo i Tjekkiet var en huntiger tjekket ind i Odense Zoo for at møde Igor.

Der skulle en kost til at få puffet den brølende og knurrende huntiger ud af sin kasse. Da de to dyr mødte hinanden for første gang, snusede de til hinanden gennem gitteret, førend Igor fik nok af opmærksomheden og vendte tilbage til sin mad.

- Det gik rigtigt godt og efter planen. Igor reagerede positivt. Han kommunikerede med hende helt fra starten af, fortæller dyrepasser Bjarne Klausen.

- Det næste store skridt bliver at lukke dem sammen, og det kan godt komme til at tage noget tid. Nu skal vi lige se hvordan de reagerer på hinanden. Hun er jo voldsomt bange nu, fordi hun kommer ind i en stald, hvor der lugter rigtigt kraftigt af hantiger, forklarer dyrepasseren, der var med til at lukke huntigeren ud af buret.

-Igor har boet der i fem år, og hun kommer ind der og er bare tyve måneder gammel. Det er ikke rart for hende, så der går nogle dage, førend hun føler sig nogenlunde tilpas, siger Bjarne Klausen.

I første omgang skal Igor og den nye tiger være bofæller, og så vil tiden vise om der er amoriner i luften, så de to kan avle en ny lille tigerunge i Zoologisk Have.

Link til Odense Zoo's hjemmeside

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.