I det fynske folks tjeneste

Blinde alarmer i massevis

1893 gange sidste år rykkede brandvæsenet ud i Region Syddanmark - helt uden grund. Antallet af blinde alarmer er fortsat stort.

Nye talt fra Beredskabsstyrelsen viser, at brandvæsenet ofte kører forgæves. Det sker når alarmer går ved en fejl for eksempel hos virksomheder. Det kan være på grund af tekniske eller menneskelige fejl.

Tallet har været stigende siden 2007, og har været stagnerende de seneste år, hvis man tager med i betragtningen, at antallet af alarmanlæg også er stigende.

- Men antallet af blinde alarmer er fortsat meget højt, særligt når man ta-ger i betragtning, at de fleste kunne undgås, siger Ulrik Juul, der er medlem af TEKNIQ-råd Syddanmark.

Han mener, at problemet med de blinde alarmer skal afhjælpes ved, at der kommer større fokus på tekniske forbedringer af alarmsystemerne, ligesom personalet skal vide mere om, hvordan systemet fungerer.

- Det gælder i forhold til, at det er nødvendigt at vejlede brugerne grundigt i, hvordan anlægget fungerer og sikre, at man overholder egenkontrollen og de løbende kontroltjek, som bliver varetaget af inspektionsfirmaer. Her-udover kan man vælge et særligt brugervenligt alarmanlæg. Endelig skyldes mange af de blinde alarmer, at man glemmer at tænke på alarmfunkti-onerne, når man foretager ændringer i bygningen, siger Ulrik Juul.

Ved du noget? Så send os et tip