I det fynske folks tjeneste

Blob, klik, klik, blob, blob...

Når vi danskerne sætter os ud på det lille hus, "multitasker" vi. Sms'er, mail-skrivning og læsning af bøger og blade - det handler ikke om bare at sidde på toilettet.

En meningsmåling, som Wilke har lavet for Nyhedsbureauet Newspaq, afslører, hvad vi præcist får tiden til at gå med, når vi er alene på toilettet. I alt foretager to tredjedele af danskerne - eller 65 procent - alt muligt andet end bare at sidde og stirre ud i luften.
 

Læsning af blade, aviser og magasiner er det mest populære tidsfordriv - mener 80 procent af de adspurgte - men også mobiltelefoner og sågar computere bliver taget med på toilettet. 13 procent siger således, at de har den bærbare med på toilettet, og 55 procent sender sms'er eller tjekker nettet via mobilen.

Den manglende lyst til bare at nyde et øjebliks stilhed på toilettet kan være et problem, mener antropolog, cand.scient.anth. og ph.d.-studerende ved Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet, Jeppe Trolle Linnet.

- Folk har det dårligt med ikke at være produktive. Det er svært bare at stige ud i luften, og vi bliver let rastløse, siger han til TV 2/FYN.

Han peger på, at undersøgelser har vist, at det faktisk ikke er godt for hjernen, hvis vi ikke ind i mellem bare slapper af uden at foretage os noget.

Undersøgelsen af toiletvanerne bygger på 508 svar.