Bøder skal kunne afsones

Chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, John Jacobsen, mener, at folk, der ikke betaler deres bøder skal kunne dømmes til at sidde dem af i arresten.

Politiet oplever at kriminelle typer udnytter den eksisterende lovgivning til ikke at betale bøder, som politiet udsteder, skriver TV 2/FYN.

Som det er nu, kan SKAT, der forvalter bøderne, ikke sende folk i fængsel, hvis de ikke kan betale en bøde.

Og en regel, der tager hensyn til mindrebemidlede borgere, gør desuden, at SKAT kun må inddrive bøder ved at trække i folks løn, hvis de har råd.

- Hvergang vi stikker en bøde ud til de her hardcore kriminelle for eksempel fordi de kører ulovligt på knallert eller kører for stærkt i bil, så griner de af os, velvidende at den bøde kommer de aldrig til at betale, siger John Jacobsen til TV 2/FYN.

Han nævner som eksempel, at de kører terrorkørsel på for eksempel Vollsmose Allé, der kører knallerter ulovligt på stisystemerne og de handler så små mængder narko, at de kun får bøde.

Men da de fremstår som mindrebemidlede, kommer de aldrig til at betale.

Heller ikke selvom de ofte kører på dyre knallerter eller biler, ofte finansieret ved kriminalitet.

- Det synes jeg er dybest set er stødende for retsbevidstheden. Alle andre får bøder og betaler dem, men her har vi en gruppe mennesker, der ikke gør, siger John Jacobsen til TV 2/FYN.

Han mener, det skal være muligt i sådanne sager at lade dem afsone bøden i arresten eller fængsel.

- Det vil for mig være den rigtige måde at gøre det på. Det vil fortælle almindelige, retskafne borgere, at der er en konsekvens, hvis man ikke betaler.

Oversigt

    Oversigt