Bødskov om skadestue: Absurd og rystende

Straffen for adfærd som på Odense skadestue er høj nok i dag, mener justitsministeren.

Absurd og rystende.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra justitsminister Morten Bødskov (S), efter at 60 til 80 personer stormede ind på skadestuen i Odense for at få fat i en skudsåret ung mand.

- Det er absurd og rystende adfærd, og det hører slet ikke hjemme i det danske samfund. Derfor er jeg glad for at konstatere, at politiet tager det meget alvorligt og i nær fremtid kan foretage anholdelser, siger Morten Bødskov til Ritzau.

Ministeren vil dog ikke se på en skærpet straf for den slags kriminalitet, som De Konservatives leder, Lars Barfoed, har foreslået.

- Der bliver allerede givet høje straffe for organiseret voldelige overfald og drabsforsøg, og derfor synes jeg nu, at vi skal lade politiet arbejde i ro, så de kan komme til bunds og få stillet gerningsmændene til regnskab, fortæller justitsministeren.

Flere politikere er bestyrtede over uroen på skadestuen i Odense.

Lars Barfoed kalder justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd for at få en afklaring om, hvorvidt der er en tendens til, at der er sker mere vold og uro på hospitalerne.

- Her skal både patienter og medarbejdere kunne være helt trygge. Derfor vil De Konservative have skærpet strafferammerne for den type kriminalitet, udtaler Lars Barfoed.

Også Dansk Folkeparti vil have regeringen på banen i sagen.

Oversigt

    Oversigt