Boe og Mogensen sikrer ny dansk VM-medalje

OL-sølvvinderne fra London er videre til semifinalerne ved VM i Kina efter sejr over indonesisk par.

Den fynske badmintonspiller Mathias Boe og Carsten Mogensen sørgede fredag for den anden danske medalje ved VM i badminton i Kina.

Den danske herredouble slog sig videre til semifinalen med en sejr over Angga Pratama og Ryan Agung Saputra fra Indonesien. Det endte med en sejr på 21-13, 11-21 og 21-17.

Alle semifinalister ved VM er sikre på minimum bronze, da der ikke skal spilles bronzekamp.

Umiddelbart inden Boe og Mogensens sejr havde damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen også spillet sig videre til semifinalerne.

Boe og Mogensen indledte fremragende og spillede med masser af ro. Selv i de dueller, hvor deres modstandere var ovenpå, lykkedes det at vinde. Også på grund af mange indonesiske fejl.

Styrkeforholdet var byttet rundt i andet sæt, hvor de danske OL-sølvvindere pludselig måtte se sig kørt rundt på gulvet af Pratama og Saputra.

Kampen tog endnu en drejning i tredje sæt, hvor Boe og Mogensen vandt de første fire bolde og kom foran 4-0. Det nåede dog at blive tæt igen, inden den danske fjerduo igen trak fra midtvejs i det afgørende sæt.

I semifinalen venter Kim Ki Jung og Kim Sa Rang fra Sydkorea på de tredjeseedede danskere. Jung og Rung er seedet fem i Guangzhou.

Oversigt

    Oversigt