I det fynske folks tjeneste

Boe og Mogensen spiller sig i finalen i Indonesien

Mathias Boe og Carsten Mogensen er klar til finalen ved Indonesia Open efter sejr i tre sæt i semifinalen.

Mathias Boe og Carsten Mogensen i kamp mod det indonesiske par. Foto: Scanpix / Bagus Indahono

Badmintonduoen Mathias Boe og Carsten Mogensen er klar til at spille finale ved Superseries Premier-turneringen Indonesia Open i Jakarta. Lørdag vandt den danske herredouble i semifinalen med 21-17, 18-21, 21-12 over indoneserne Muhammad Rian Ardianto og Fajar Alfian.

Det danske par havde en enkelt gang tidligere mødt det indonesiske par, der er nummer 19 på verdensranglisten.

I februar i år sejrede Mathias Boe og Carsten Mogensen efter en tæt kamp med 21-19 i tredje sæt i Indien.

Første sæt fik da også en lige indledning, men fra stillingen 9-9 rykkede danskerne i første omgang fra deres modstandere. Indoneserne fik dog reduceret til 17-18, men så strammede Mathias Boe og Carsten Mogensen igen grebet.

Sendte bolden i nettet
Danskerne sikrede sættet, da Mathias Boe rykkede frem mod nettet og fik udspillet Muhammad Rian Ardianto, der returnerede fjerbolden i nettet.

I andet sæt kom danskerne bagud 11-16, men efter fire point i træk fik de næsten lukket hullet. Så servede Mathias Boe i nettet, og senere bragte en netruller indoneserne foran 19-16.

Efter endnu en fejl af Mathias Boe fik hjemmebaneparret tre sætbolde, og på den anden måtte Carsten Mogensen se en netruller lande lige uden for banen. Så skulle spillerne ud i tredje og afgørende sæt, hvor danskerne fik en drømmestart med en 5-0-føring.

Klar dansk sejr
Den blev siden udbygget til 11-4 ved sidebyttet, og der var aldrig tvivl om den danske sejr. Til sidst hamrede Carsten Mogensen fjerbolden i gulvet, og så var han og Mathias Boe klar til finalen ved Indonesia Open, en turnering de endnu ikke har vundet.

I finalen venter kinesisk modstand i form af de tredjeseedede Li Junhui og Liu Yuchen. De besejrede deres useedede landsmænd Liu Cheng og Zhang Nan 21-17, 18-21, 21-18.