I det fynske folks tjeneste

Børn afvises uretmæssigt i busserne

Flere TV 2/FYN-følgere melder sig nu på Facebook med oplevelser som 14-årige Jasmins: De har også oplevet at blive afvist i strid med Fynbus' egne regler

00:33

TV 2/FYN omtalte i går afvisningen af den 14-årig Jasmin Andersson. Video: Ole Holbech

I går kunne TV 2/FYN fortælle historien om den 14-årige Jasmin Andersson, der uretmæssigt blev afvist af en buschauffør i Langeskov. Chaufføren ville have hende til at fremvise en kvittering for betalt periodekort, men det skal hun ikke kunne.

Fynbus har nemlig valgt, at skolesøgende her ved overgangen til Rejsekortet skal kunne stige om bord uden at skulle vise hverken kvittering sammen med periodekortet eller rejsekort. Fynbus ønsker ikke at bruge ressourcer på at udstede rejsekortet til de skolesøgende børn, da det kun vil gælde i denne sidste måned af skoleåret. Samtidig har Fynbus faktisk også en regel om, at de ikke må afvise børn.

Kommunikationschef ved Fynbus, Martin Krogh, kaldte tirsdag afvisningen en klokkeklar fejl og fortæller, at der har været tre-fire episoder, og at der muligvis kan dukke et par stykker til op.

Læs også Buschauffør klokkede i det: 14-årige Jasmin afvist ved morgenbussen

Og det behøver han ikke at vente længe på. På TV 2/FYNs Facebookside har fortæller flere brugere om lignende oplevelser.

- Min søn fik at vide den 1/6, at nu skulle vi købe nyt kort. Og vi bor i Nyborg. Og min mand ringede til Fynbus, hvor de fortalte, vi skulle komme med kvittering, lyder det fra Mette Stokholm.

- Det har min søn også prøvet, beretter Lone Thomsen, der efterfølgende fik problemet løst i samråd med drengens skole.

 

 

 

Jasmin Andersson blev ikke bare afvist af den første buschauffør, men også den næste. I mellemtiden havde hendes mor dog bragt hende 21 kroner, som hun måtte betale for turen. Martin Krogh har lovet, at chaufførerne igen vil blive orienteret om reglerne efter episoden med Jasmin Andersson.