I det fynske folks tjeneste

Frirum: Skolebørn har fået bæredygtighed ind fra morgenstunden

Foto: Naturvidenskabsfestival.dk

Skolebørn over hele landet arbejder i dag med miljø og bæredygtighed. De deltager nemlig til årets Naturvidenskabsfestival.

Madspil, genbrug, bæredygtighed og affaldssortering er nogle af de emner, som de fynske elever i denne uge kan beskæftige sig med. 

På Hyllehøjskolen i Middelfart har eleverne hele ugen arbejdet især med bæredygtighed. Torsdag præsenterer de så deres resultater for alle nysgerrige, når der er Åbent hus fra klokken 16 til 18. 

- Vores uge handler om bæredygtighed, miljø og naturvidenskab, også i en international dimension, og så er sammenholdet i sådan en uge selvfølgelig også vigtigt, siger Lars Jacobsen, som er skoleleder på Hyllehøjskolen. 

Læs også Naturvidenskab trækker i de unge

Hver dag i denne uge på Hyllehøjskolen er indledt med fælles morgensamling og et kort foredrag om bæredygtighed. Herefter har eleverne arbejdet i blandede grupper fra 0. – 9. klasse. Grupperne har arbejdet i et nyt værksted hver dag.

Frirum for eleverne

Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge.

Sammenholdet i sådan en uge selvfølgelig også vigtigt

Lars Jacobsen, skoleleder, Hyllehøjskolen, Middelfart 

Derfor dedikerer skoler, ungdomsuddannelser, biblioteker, museer, naturskoler og virksomheder alt fra et par timer til en hel uge til at sætte fokus på science. 

Ugen kan udgøre et frirum, hvor der eksperimenteres med nye undervisningsmetoder, emner og samarbejder, som kan inspirere til resten af årets undervisning. Skoler og ungdomsuddannelser kan benytte festivalens gratis tilbud og lade sig inspire af årets tema til at lave egne festivalaktiviteter.    

Festivalen finder sted hvert år i uge 39 og har over 150.000 deltagende elever.

Se med torsdag på TV2/ FYN kl. 17.30, hvor Signe Ryge og Fyn Live sender fra Hyllehøjskolen i Middelfart. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.