Børn tvinges til IT: Vi skal stoppe med at være så strenge

Skal daginstitutioner tvinges til at introducere de mindste børn for IT? Det spørgsmål har skabt voldsom debat efter sag i Svendborg Kommune.

Det har skabt stor debat, at Svendborg Kommune kræver, at der anvendes i IT i alle daginstitutioner. Så stor, at Susanne Gustenhoff fra Enhedslisten og medlem af Svendborg Byråd nu vil have taget den vision for læring og dannelse hun selv stemte for i 2014 op til  ny debat. Hun mener den bliver fortolket alt for bogstaveligt.

 

quote - Visionen går fra 0-18 år, det er et stort spænd. Jeg tænker også i Børne- og ungekulturen er det en naturlig ting, man kommer til at være i berøring med, det kommer helt af sig selv. Vi behøver ikke være så strenge overfor en Rudolf Steiner-børnehave, der har en anderledes pædagogik, siger Susanne Gustenhoff til TV 2/Fyn.

 

 

Eksperter har kaldt kommunens fortolkning af reglerne for formynderisk. Et ord et andet af byrådsmedlemerne, Arne Ebsen, ikke forstår bringes i anvendelse.

- Der er mange muligheder for at bringe de digitale medier ind i undervisningen. Vi lader det være op til den enkelte institution at vurdere, hvordan disse anvendes. Det mener jeg bestemt ikke er formynderisk, siger medlem af Børn- og Ungeudvalget i Svendborg byråd for Tværsocialistisk Liste, Arne Ebsen.

Du kan se hele debatten mellem de to politikere i videoklippet herunder.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt