Bogbus til Vollsmose

Tirdag startede en ny ordning med en bogbus hver anden tirsdag i Vollsmose. Allerede efter første dag tegner den til at blive en stor succes. Der var mødt mange kvinder og børn op for at se på bøgerne i det rullende bibliotek.

-

Tirsdag startede en ny ordning med en bogbus hver anden tirsdag i Vollsmose. Allerede efter første dag tegner den til at blive en stor succes. Der var mødt mange kvinder og børn op for at se på bøgerne i det rullende bibliotek.

For mange kvinder i området er det uoverskueligt at komme på biblioteket, derfor skal bogbussen være med til at give dem og deres børn lyst til at låne bøger.

- Vi kan kun bakke op og støtte det her initiativ, for det viser jo at for de indvandrerkvinder, der er forhindret i at komme på bibliotekerne - jamen så kommer biblioteket til dem, siger Asmaa Abdol-Hamid, der er beboerepræsentant i Bøgeparken.

Bussen har materiale på både dansk og flere forskellige af de sprog, som ofte høres i Vollsmose.

- Vi vil gerne være med i integrationsprocessen og håber, at det her kan være et bidrag til det. Vi håber vi kan få kvinderne og børnene til at bruge de andre biblioteker på længere sigt og gøre os selv overflødige, siger Birgit Juul Pedersen, der er områdeleder for bogbussen.

Oversigt

    Oversigt