Boksetradition: Julen bankes ud af kroppen

I 39 år i træk har den stået på julebank i bokseklubben Olympia 2. juledag. Det gælder også i år, selvom det har svært at finde modstandere nok.

For nogen er 2. juledag lig med familiehygge rundt om et veldækket bord, men hvis man er medlem af boksekluben Olympia i Odense, så møder man op i ringen eller ved ringside.

Siden 1977 har klubben fejret julens afslutning med boksestævne, og mandag eftermiddag og aften skulle der igen fightes mellem tovene.

Men julen er måske ikke længere det bedste boksetidspunkt for alle. Egentlig ville Olympia gerne byde på 14 kampe - men det er kun lykkes at stable 10 på benene. Flere klubber har nemlig julestævner - og derfor er modstandere ved at være en mangelvare.

Frederik Gram er sværvægter og en af bokserne, der nød at være på hjemmebane.

- Man glæder sig supermeget. Det er et privilegium at bokse foran hjemmepublikum. Alle ens venner og familie kommer og kigger. Alle i klubben træner hårdt i november og december for at gøre det godt til dette stævne, siger Frederik Gram. 

 

Matchmaker Helal El-Abed håbede på forhånd på 10 sejre.

- Vi er jo konkurrencemennesker, siger han.

Men så godt kommer det ikke til at gå. TV 2/FYNs udsendte reporter kunne i hvert fald berette om tre Olympia-nederlag, mens han var i hallen.

Oversigt

    Oversigt