Boksetræner: Kedsomhed er roden til alt ondt

Vollsmose Boxing har en hel speciel betydning for områdets unge – for dem er det nemlig mere end bare en bokseklub.

Tempoet er højt, musikken spiller for fuld drøn, mens boksepuden svinger frem og tilbage, hver gang den bliver ramt af en målrettet knytnæve.

Omkring 25 unge fra Vollsmose og omegn er i gang med dagens boksetræning.

Jeg elsker det. Nogle gange svier det lidt, men jeg synes stadig, at det er sjovt, siger den 13-årige Mahmoud Hussein, der er en af klubbens boksere. 

Mahmoud  Hussein er fra Påskeløkken i Odense. Men han er blevet så begejstret for bokseklubben, at han fem gange om ugen cykler til Vollsmose for at træne.   

- Min familie synes, det er specielt, de synes, det er rigtig godt, forklarer den unge bokser.

Mahmoud Hussein har trænet hos Vollsmose Boxing i omkring halvandet år.
Mahmoud Hussein har trænet hos Vollsmose Boxing i omkring halvandet år.

Og netop familiestøtten er vigtig ifølge Shahbaz Aslam, der er cheftræner i klubben.

- Vi gør alt for at inddrage forældrene, familien eller brøderne i de unges fritidsliv. På den måde kan vi også bedre holde fast på de unge mennesker, siger han.

Forebyggende indsats

Fem gange om ugen tilbyder frivillige fra Vollsmose Boxing træning til unge drenge, der hovedsageligt er mellem 8-17 år gamle:

-Det er både ressourcestærke og ressourcesvage familiers børn. Det er omsorgssvigtede, det er små banditter, der måske er på vej ud i alle mulige ting, hvor vi kan få fat på dem i en tidlig alder, siger Shahbaz Aslam, der er cheftræner i bokseklubben.

Shahbaz Aslam  har udover arbejdet som boksetræner også arbejdet som pædagog i Vollsmose siden 1999. Han har derfor et stort kendskab til børn og unge i området.

 

Shahbaz Aslam er boksetræner hos Vollsmose Boxing
Shahbaz Aslam er boksetræner hos Vollsmose Boxing

-Jeg har altid sagt, at kedsomhed er roden til alt ondt. De unge skal have noget at gå op i efter skolen. Hvis de ikke har det, kan det ende galt, forklarer boksetræneren. 

Shabaz Aslam fortæller, at det derfor er vigtigt for de unge at have noget at beskæftig sig med. 

Hos Odense Kommune er de også tilfredse med klubbens arbejde.

Det er et enestående projekt det her. Det er vi ikke i tvivl om, siger Poul Hansen, der er fritidskonsulent hos Odense Kommune.

Ifølge fritidkonsulent Poul Hansen har klubben allerede hjulpet omkring 50 unge drenge:

- Det er et nødvendigt projekt i Vollsmose, siger han. 

’Meget mere end en bokseklub’

Det er dog ikke kun hooks og upper-cuts, der bliver brugt tid på hos Vollsmose Boxing. Bokseklubben har nemlig også planer om at indføre en form for lektiehjælp, som drengene fra klubben kan gøre brug af hver lørdag.

 -Mange af drengene har det lidt svært derhjemme, og de får ikke den opbakning, som de kunne, så det er vigtigt, at vi er nogle, der træder ind og hjælper dem med det, forklarer Niels Christian Due Johansen, der er medstifter af Vollsmose Boxing, og som står for den kommende lektiecafé.

Ifølge Niels Christian Due Johansen kommer drengene til at få hjælp til lektierne inden for alle fag, som de har behov for. 

Omkring 50 unge drenge fra Vollsmose og omegn træner i klubben
Omkring 50 unge drenge fra Vollsmose og omegn træner i klubben

Mahmoud Hussein er for nyligt blevet udtaget af Dansk Boksning Union til at repræsentere det danske landshold. Klubben har dermed nu fem landsholdsboksere.

Klubben betyder rigtig meget for mig. De støtter altid op om en, siger det blot 13-årige boksetalent.Vollsmose Boxing har eksisteret i

Vollsmose i omkring otte måneder, og de har cirka 50 boksere i klubben. 

Se indslaget med Mahmoud Hussein og Vollsmose Boxing her

 

 

Oversigt

    Oversigt