Bold skal lokke skolelever til frivilligt arbejde

I Søndersø har de fået fodbold på skoleskemaet. Boldklubben underviser eleverne - og tilgengæld håber de på at få nye, unge trænere.

Cheftræner Miral Lovik og de to assistenttrænere gør klar til dagens træning.

I en periode har den normale dansk, engelsk og matematikundervisning været suppleret med teori om hovedstød, taktik og præcise indersideafleveringer.

- Det skulle blive et integreret tilbud til 8. -9. klasserne fremadrettet, siger Finn Melhede, der er ungdomskonsulent i Søndersø Boldklub, og han fortsætter:

- Det her kunne være en metode, som kunne give noget inspiration for de unge menneskern til eventuelt at gå ind i en idrætsforening eller i en hvilken somhelst anden frivillig forening og lave et stykke arbejde.

- Det er meget sjovt og lærerigt at få at vide hvordan en træner har det, hvor meget han egentlig skal tænke på, at det ikke bare er en bold han har, og så skal han sætte børnene i gang, siger Mirel Lorec.

Det er Søndersø Boldklub, der har fået idéen - og de håber, at eleverne vil blive så bidt af foreningsarbejdet, at de kommer tilbage som trænere i klubben.

- Så vil vi klappe i vores små hænder og råbe et stort hurra og byde dem allesammen velkommen, siger Finn Melhede.

Oversigt

    Oversigt