I det fynske folks tjeneste

Boligblok i Vollsmose skal sælges

En hel boligblok i Vollsmose skal ifølge planen sælges.

En hel boligblok i Vollsmose skal sættes salg for at skaffe flere stabile, velstillede ejere. Sådan lyder en idé, som tre boligselskaber i bydelen forsøger at føre ud i livet.

Berlingske Tidende skriver, at håbet er, at et salg af en boligblok vil bryde ghettomønsteret i bydelen, da det vil give flere ejere med fast job.

Endnu mangler dog en dispensation fra Socialministeriet. For salget skal ske på markedsvilkår, mener boligselskaberne, og derfor har de ansøgt Socialministeriet om at slippe for den regel, der reelt pålægger boligselskaberne at sænke prisen med 30 procent.

Ellers risikerer boligselskaberne, at prisen bliver for attraktiv for købere, der ligner de nuværende lejere for meget, forklarer Henning Kirk Christensen, der er direktør i Højstrup, som er det største af de tre boligselskab i Vollsmose, til Berlingske Tidende.

I dag betyder reglerne, at hvis et boligselskab skal sælge en almennyttig bolig, har køberen krav på det rente- og afdragsfrit lån i Landsbyggefonden på 30 procent af købsprisen. Og det er den regel, som boligselskaberne i Odense opfatter som en reel sænkning af prisen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.