I det fynske folks tjeneste

Boligdommer udlejede ulovlig lejlighed

Olav Grønn Hansen fra Svendborg fungerer som boligdommer men udlejede samtidig ulovligt ud i sin funktion som ejendomsadministrator

På den ene side sidder han som lægdommer i boligretten i Svendborg og er med til at afgøre boligretssager. På den anden side har han stået bag mindst et ulovligt lejemål i Svendborg.

Det handler om indehaveren af Ejendomsselskabet af 1988, Olav Grønn Hansen.

Ulovlig lejlighed

Han har i adskillige år lejet flere hundreder lejligheder ud til Svendborgenserne, samtidig med at han har fungeret som boligdommer ved byretten i Svendborg - udpeget af byens udlejerforening.

På TV 2/FYN fortæller den 26-årige Michael Hansen i aften om, hvordan Olav Grønn Hansen i 2010 fik ham placeret i en ulovlig lejlighed.

Først to måneder efter gjorde Olav Grønn Hansen den 26-årige opmærksom på, at lejligheden ikke var lovlig, men kun måtte lejes ud som depotrum.

- Men der var jeg jo kommet på plads. Samtidig lå lejligheden tæt på min arbejdsplads og den var billig, så jeg valgte at fortsætte med at bo der. Men jeg følte mig godt nok snydt, siger Michael Hansen.

Også en sag fra Odense

I en mail til TV 2/FYN skriver udlejer Olav Grønn Hansen, at han skriftligt havde aftalt med lejer Michael Hansen, at lejemålet ikke måtte bruges til bolig men udelukkende som depot og lagerrum og derfor kommer det bag på udlejeren, at Michael Hansen alligevel boede i lejemålet.

Men det er ikke kun i Svendborg, at unge ender i ulovlige lejemål.

I Odense har boligudlejningsfirmaet Odense Bolig fornylig fået en henstilling fra Odense Kommune, efter firmaet havde lejet en ikke godkendt lejlighed ud til en ung kvinde.

- Kvinden føler sig simpelthen godt og grundigt snydt. Hun svarede på en almindelig boligannonce, og var sikker på der var tale om et regulært lejemål. Da hun modtager en erhvervslejekontrakt, tager hun kontakt til Odense Bolig og spørger om det er normalt. Hun får skriftligt at vide, at det skal hun ikke tænke mere over. Men efter vores mening er kvinden helt tydeligt blevet snydt ind i lejemålet, slår LLO-formanden, Jan Holm Jensen fast.

SE HER DOKUMENTATION

Ved du noget? Så send os et tip