Boligforeninger: Vollsmose-forslag virker ikke gennemtænkt

Den konservative spidskandidat i Odense, Søren Windell, vil rive boligblokke i Vollsmose ned. Det skal blandt andet give plads til et nyt hovedsæde for Fyns Politi, men boligselskaberne i Vollsmose er ikke begejstrede for ideen.

Står det til den konservative spidskandidat i Odense, Søren Windell, så må højhusbyggeri i både Bøgeparken og Birkeparken i Vollsmose lade livet.

Ifølge Søren Windell er boligblokkene ikke tidssvarende, hvis der skal bo flere etniske dansker i området, og samtidig vil han gerne give plads til, at Fyns Politi kan få sin nye politigård i området.

- Politiet har jo selv sagt, at i deres lokaler i Hans Mules Gade er kårene for trange. De skal have mere plads, de skal også ud i et område, hvor de er tættere på motorvejen, siger Søren Windell.

Boligforeninger er lunkne over for ideen

Det er de to boligforeninger Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab, der ejer Bøgeparken og Birkeparken i Vollsmose. Og de skal nikke ja, hvis forslaget skal gennemføres.

Men hos boligforeningerne er begejstringen for forslaget dog til at overse: 

 

- Stod vi i den situation, at vi stod med en masse boliger, vi ikke kunne leje ud, og vi ikke havde ventelister til dem, så var der selvfølgelig en anden indgangsvinkel, og så var der jo, i den optik, en helt anden mening i at begynde at snakke om at rive ned. Men det er slet ikke den situation, vi står i, siger Civicas direktør Jens Pilholm.

- Jeg synes ikke det forslag virker til, at man lige kan gennemføre det. Jeg synes ikke det anviser, hvordan man skal håndtere, at der bor en masse familier i Vollsmose, som man skal flytte ud, og man har i øvrigt heller ikke forholdt sig til økonomien og financieringen af det, siger direktør i Fyns Almennyttige Boligselskab Jacob Michaelsen.

Vollsmose igen i valgkampen

Jens Pilholm er ikke overrasket over forslaget, og at det bliver stillet netop nu.

- Vi står med et kommunalvalg om under tre måneder. I den optik er det jo ikke så overraskende. Desværre er Vollsmose alt for ofte blevet brugt som den her politiske kamparena, og det synes jeg er frygtelig ærgerligt, siger han. 

 
 
Fotograf: Pernille Gram

Oversigt

    Oversigt