Boligpriser på landet stiger seks procent

Hen over det seneste år er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i landkommunerne steget med seks procent. Blandt andet på Ærø og Langeland.

 Det seneste års tid er det oftest hovedstadsområdet, der er løbet med overskrifterne i historier om boligmarkedet.
 Rekordlave renter har ført til rekordhøje priser i København, men landkommunerne kan altså også være med.
                                                                                                                                                                                                                                                                      Det viser ejendomsmæglerkæden EDC's tal for prisudviklingen i de 16 kommuner, som Indenrigsministeriet tidligere har kategoriseret som udkantskommuner. De viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er steget med seks procent i løbet af det seneste år.
                                                                                                                                                                                                                                                                          - Vi har nu kunnet konstatere stigende villapriser i landkommunerne seks kvartaler i træk og tør derfor godt slå fast, at vi har set bunden i denne omgang. Dermed går det nu fremad i hele landet, hvilket vi har ventet længe på at kunne konstatere med sikkerhed, siger EDC's kommunikationschef, Jan Nordmann.

Fortsætter opad
Han noterer sig dog, at der fortsat er et stort boligudbud i de 16 kommuner, og at liggetiderne derfor fortsat er lange.
Til gengæld forventer EDC, at priserne i landkommunerne vil fortsætte opad i 2016, mens det omvendt vil gå en smule tilbage i storbyerne.

- Priserne i de store byer er på rekordtid kommet så højt op, at vi igen ser stigende interesse for de lidt billigere ejendomme i forstæderne og på landet, nøjagtigt som vi så det for 10 år siden.

De 16 kommuner, som EDC har undersøgt prisudviklingen i, er: Bornholm, Lolland, Ærø, Langeland, Tønder, Varde, Ringkøbing-Skjern, Struer, Lemvig, Norddjurs, Samsø, Thisted, Læsø, Skive, Morsø og Vesthimmerland.

Oversigt

    Oversigt