Boligsælgere i Assens ved hvad deres huse er værd

Husene til salg i Assens går oftere til udbudsprisen end i resten af landet.

Mens ni ud af ti boligsælgere i Danmark må give rabat for at få huset solgt i øjeblikket, så er sælgerne i Esbjerg, Aakirkeby og Assens noget bedre til at ramme den rigtige pris, viser en ny undersøgelse fra boligsiden Boliga.

I Esbjerg Ø på den jyske vestkyst er 36 procent af de huse, der er blevet solgt siden 1. januar, handlet uden nedslag i udbudsprisen.

I Aakirkeby på Bornholm gælder det 31,8 procent af husene, mens hussælgerne på Assens fik solgt til udbudsprisen i 20,8 procent af handlerne.

På markedet for ejerlejligheder har især sælgerne i København S har haft held til at ramme den pris, som får køberne til at slå til. 19,3 procent af boligerne er blevet solgt til udbudsprisen.

Sælgerne i Lyngby nord for hovedstaden og i Kastrup på Amager følger efter med ca. 16 procent solgte boliger til udbudsprisen.

I Hvidovre er det til gengæld ikke er lykkedes en eneste gang at opnå den oprindelige pris.

Det sker uhyre sjældent, at boliger bliver handlet til mere, end de bliver udbudt for.

Blandt de omkring 10.000 parcelhuse, der indgår i undersøgelsen, er blot 112 handlet til en pris, som ligger højere, end hvad sælgeren oprindeligt ønskede. På markedet for ejerlejligheder drejer sig om 42 ud af 3300 boliger.

Det er kun lige over én procent af det samlede antal handler.

Samlet set bliver 90.8 procent af parcelhusene solgt under udbudsprisen, mens det tilsvarende tal for ejerlejligheder er på 88,5 procent.

Boliga har kun medtaget postnumre, hvor 20 eller flere boliger er blevet solgt siden 1. januar 2011

Oversigt

    Oversigt