I det fynske folks tjeneste

Boligsalg boomer på sydfynske øer

Foto: Nybolig/PR

Sydfynske kommuner har fået gang i boligsalget og leverer hussalg langt over landsgennemsnittet.

Boligsalget i de fynske landdistrikter er langt fra dødt. 

Det viser nye tal fra boligsiden.dk, der har sammenlignet prisudvikling og hussalg i de vestlige og sydlige yderkanter af Danmark med landsgennemsnittet, skriver Landistrikternes Fællesråd. 

Læs også 40 millioner til ny færgerute til Ærø

Med i undersøgelsen er Langeland Kommune og Ærø Kommune, og her går det ret godt. 

Ærø Kommune solgte i de første tre kvartaler af 2011 44 boliger, mens de i de første tre kvartaler af 2017 solgte 65 boliger. Det er stigning på 48 procent. 

Samtidig solgte Langeland Kommune 63 boliger i de første tre kvartaler af 2011, og hele 130 boliger i de første tre kvartaler af 2017. Det er en stigning på hele 106 procent. 

Begge er stigninger, der ligger langt over landsgennemsnittet, og det er de glade for på Ærø:

- Det er glædeligt, at nogle af de boliger, der har stået tomme er solgt, siger Jørgen Otto Jørgensen (A), borgmester i Ærø Kommune. 

Indsats bærer frugt:

Ifølge borgmesteren er det ikke bare havudsigten, fibernettet og den nationale tendens til, at folk flytter væk fra byen, der er årsag til det stigende hussalg på Ærø. 

- Vi tror, at vores bosætningsstrategier og måden, hvorpå vi forsøger at tiltrække borgere, virker. Det er bevidst indsats, der ligger bag, fortæller han. 

Ærø Kommune har i flere år gjort brug af en bosætningskonsulent og tilbud om, at mulige tilflyttere kan låne et hus i tre måneder, og herved afprøve øen. Derudover er det også blevet populært at opkøbe fritidshuse på den sydfynske ø, fortæller Jørgen Otto Jørgensen. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.