Bolleaften skabte ikke babyboom

Der kom ikke gang i lagengymnastikken på Nordfyn, selvom forældrene for ni måneder siden fik en friaften for at øge kommunens børnetal. Børneboomet udebliver.

Ideen var ellers god nok. Giv forældrene en friaften uden børn og så sørger de for at levere flere børn ni måneder senere. Nu er de ni måneder gået, men nyfødte babyer er der ikke mange af på Nordfyn, hvor forsøget blev gjort.

- Det er ikke gået så godt som vi håbede. Der kommer ikke noget børneboom, siger Anne-Lise Sieverts, der er fællestillidsrepræsentant for BUPL på Nordfyn.

1206 bolle

For selvom forældrene fik andre til at passe børnene, så blev aftenen brugt andre steder end i sengen.

- Min mand var til fodbold, og skulle jeg hente dem, da festen var slut, siger Anne Birklund Øbro fra Morud

Børnetallet i Nordfyn er faldende, og bolleaftenen har ikke ændret på det. Selvom de aftenåbne daginstitutioner var tænkt som en gimmick, var det på alvorlig baggrund.

- Vi er nødt til at råbe nogen op. Vi skal have lavet nogle flere borgere i vores kommune, eller ser det sort ud for instistutionerne, dagplejer, skoler og os selv, siger Anne-Lise Sieverts

Men selvom babyerne udebliver, så har bolleaftenen dog ikke været forgæves.

- Vi har da fået skabt en masse opmærksomhed om problemet, og så håber vi, at det lykkedes senere, siger Anne-Lise Sieverts.

Oversigt

    Oversigt