I det fynske folks tjeneste

Bonnesen får hug for at ville slække på reglerne

01:35

MF'er Erling Bonnesen fik klar besked i Tirsdagsanalysen på TV2/NEWS

1 af 2

Tænk på landbruget og skru ned for de stramme miljøkrav. Så klar er meldingen fra Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen. Den holdning har han fået hård kritik for i denne uge, men blandt de fynske landmænd får han ros. 

Landmand Gert Elbæk frygter nye strenge miljøkrav til kvælstofsudledningen i de vandplaner, der skal sørge for, at Danmark lever op til EU's vandrammedirektiv. 

- De sidste 6-7 år har vi undergødet vores afgrøder med 10-15 procent. Det er for lidt kvælstof i forhold til, hvad afgrøderne kan udnytte. At reducere yderligere i de mængder bliver vanvittigt dyrt for os og vi får endnu dårligere kvalitet af vores korn. Så det er en økonomisk øretæve, forklarer han om, hvordan det er at være landmand under EU's regler. 

Måske er de nye krav for stramme. Den diskussion skød Venstres Erling Bonnesen i gang her på TV 2FYN i sidste uge. Bonnesen mener, at Danmark ikke skal være blandt de første lande til at føre EU?s miljøkrav ud i livet, men i stedet tænke på landbruget. Det fik de politiske kommentatorer til at tage sig til hovedet hos TV2/NEWS. 

- Han opfordrer til at gå imod reglerne, og det går altså ikke. Slet ikke for et parti, der elsker EU. Og så sidder der sådan en landmand og småpiver?det går ikke! argumenterer Peter Mogensen løssluppent i Tirsdagsanalysen på TV2/NEWS.

Se indslaget, hvor Erling Bonnesen udtaler sig kritisk om EU-reglerne

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.