Bonnesen til kamp mod københavneri

Fynskvalgte Erling Bonnesen vil tirsdag forsøge at tvinge regeringen til at placere arbejdspladser i provinsen. Et lovforslag fra Venstre opfordrer regeringen til at placere statslige institutioner uden for København.

- Regeringen siger et, men gør noget andet, lyder det fra Erling Bonnesen(V), der vil være ordfører, når forslaget tirsdag bliver behandlet i Folketingssalen.

I følge Bonnesen flytter regeringen arbejdspladser fra provinsen til København. Senest er det besluttet at flytte jordbrugs-kommissionerne til København. Det betyder tab af arbejdspladser i Syddanmark og på Fyn.

- Hvis vi vil sikre en positiv udvikling i alle dele af Danmark, kræver det politisk vilje til at handle. Den vilje har regeringen ikke. Når regeringen flytter statslige arbejdspladser til København, bidrager den til stagnation og tilbagegang, ikke til udvikling, siger folketingsmedlem Erling Bonnesen.

Venstre vil derfor tvinge regeringen til at placere job i provinsen for at sætte skub i udviklingen uden for København.

- De statslige institutioner tiltrækker ofte højtuddannede mennesker, som ikke bare er en gevinst for arbejdspladsen, men også for lokalområdet. Derfor er placeringen af statslige arbejdspladser oplagt at bruge til at skabe udvikling også uden for hovedstaden, og det prøver vi nu at få regeringen til at forstå, siger Erling Bonnesen.

Oversigt

    Oversigt