I det fynske folks tjeneste

Boreplatforme skal skrottes på Lindø

Nordsøens olieinstallationer er på vej ud. Tre Odense-virksomheder går sammen om at ophugge dem på Lindø

Nordsøens olieinstallationer er på vej ud. Tre Odense-virksomheder går sammen om at ophugge dem på Lindø

Der er ikke meget i Nordeuropa, der kan måle sig med Lindøværftet i størrelse. Det gør området perfekt til at klare nogle af de største tekniske installationer - boreplatformene i Nordsøen.

Oliefelterne i området er ved at tørre ud, og derfor bliver de mange boreplatforme overflødige i de kommende år. Selv om der er mange af dem, ved ingen rigtig, hvordan man får dem af vejen, skriver Fyens Stiftstidende.

Men formentlig vil nogen af dem ende på Lindøværftet. Det regner Odense-virksomheden H.J. Hansen med.

- Lindø har faciliteterne til at håndtere de meget store størrelser, og sammen har vi kompetencerne til at få installationerne af vejen på en forsvarlig måde, siger virksomhedens markedsdirektør, Jesper Bank,

H.J. Hansen er gået sammen med Fayard (tidligere Fredericia Skibsværft) og Odense Havn for at kunne håndtere den store opgave.

De tre har sat gang i en analyse, så de ved præcist, hvad opgaven kræver. Når den er klar om et halvt år, vil de formentlig gå sammen om opgaven.

Alene i de nordeuropæiske farvande findes 600 installationer, der på før eller siden skal sendes til genbrug, skriver avisen.