Borgere i Odense gider ikke integration

Tirsdag aften er der valg til integrationsrådet i Odense. Rådet har 13 pladser, men kun 19 personer har vist interesse for at sidde med ved bordet.

Siden 1996 har Odense Kommune haft et integrationsråd. Foremålet er, at sørge for at kommunens politik ikke diskriminerer nogen, og at integrationsindsatsen er effektiv. Men interessen for rådet er lav, både når det gælder at stille op til valget eller at stemme.

Ved sidste valg for fire år siden stemte kun 1000 af de 11.000, og kun 8,2 af de stemmeberettigede.

- Det er det samme, når der er valg til menighedsråd, skolebestyrelser og så videre, der er der heller mange der hverken stiller op eller stemmer. Men det betyder ikke, at rådet ikke er vigtigt, siger Social- og Arbejdsmarkedsrådmand Peter Rahbæk Juel.

Som eksempel på hvorfor rådet er vigtigt, nævner rådmanden situationen i Odense efter terroranholdelser i Vollsmose, hvor intergrationsrådet var med til at glatte ud og sikre god stemning.

I år er 12.900 stemmeberettigede. Man skal være 1. eller 2. generations indvandrer fra et ikke vestligt land for at stille op eller stemme til valget.

Du kan afgive din stemme til Integrationsrådet i Odense enten på Odense Centralbibliotek eller Vollsmose Bibliotek. Valgstederne åbner kl. 12.00 og slutter 20.00.

Læs mere om Integrationsrådet - Her kan du læse mere om Integrationsrådets arbejde, medlemmer og om valget.

Oversigt

    Oversigt