Borgere i syv fynske kommuner håber på støtte til hurtigt bredbånd

I alt 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner i hele landet har søgt for i alt 150 millioner kroner eller næsten fire gange så mange penge, som der er i Bredbåndspuljen i år.

I alt 5.700 adresser i landets fem regioner har søgt om tilskud fra årets bredbåndspulje. Det viser Energistyrelsens opgørelse over ansøgninger.

I det fynske er der lagt billet ind på statens støtte for at få en moderne bredbåndsforbindelse ud til adresser i syv kommuner.

- Bredbåndspuljen løser ikke alle dækningsproblemer, men den er en fremstrakt hånd til dem, der har ondt i internettet. For at de kan få hjælp, kræver det, at de selv gør noget aktivt for at samle sig og søge om støtte, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Energistyrelsen behandler nu ansøgningerne ud fra objektive kriterier om blandt andet pris og tilslutningsprocent. Alle ansøgere får en tilbagemelding i begyndelsen af november. 

Evaluering af bredbåndspuljen

Som led i aftalen skal bredbåndspuljen evalueres efter dette års uddeling af midler, og ifølge en pressemeddelelse fra Energistyrelsen lægger Lars Chr. Lilleholt op til at justere på kritierierne, så puljens midler i 2018 og 2019 målrettes tyyndere befkolkede områder.

Det kræver en drøftelse med partierne bag Bredbåndspuljen Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative. De er afsat 40 millioner kroner om året i 2018 og 2019. 

Fynske ansøgninger

Fakta om bredbåndspuljen

Grafik: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Grafik: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Fakta om den generelle bredbåndsdækning i Danmark

 

Oversigt

    Oversigt