Borgere protesterer over ny postlov

Om mindre end en uge træder den nye postlov i kraft, og så er det slut med at få posten bragt helt til døren. Langt de fleste har sat en postkasse op ved vejen - men rigtig mange nægter at tage den i brug. De blokerer postkasserne som en slags protest.

Foran Kay Nielsens hus i Odense M står en fin postkasse.

Han har, helt som den nye postlov siger, sat den op ved skellet, helt ud til fortovet. Men der kan ikke komme noget post i den, for den er bundet med snor så sprækken ikke kan åbne.

Der sker som en slags protest mod den nye postlov, der gør, at folk ikke længere får post til døren.

- Jeg synes, at det er en parodi, men det er jo vedtaget, så vi kan ikke rigtig gøre noget ved det, siger Kay Nielsen.

Men han har altså gjort lidt alligevel. Postkassen bliver først 'åbnet' den 1. januar. Det samme gælder for mange af postkasserne på vejen.

-Vi vil trække det helt til den sidste dag. Man kan betragte det som en form for protest, for ellers ville vi jo ikke gøre det. Og man ser det overalt, hvor man går, siger Karin Holzmüller.

Post Danmark: Det er fair nok

Hos Post Danmark tager de sig ikke af de mange tildækkede og bundne postkasser.

- Selvfølgelig er der nogle postbude, der synes, at man da godt kan pille det af, men samtidig en erkendelse af, at loven først træder i kraft den 1. januar, så det er fair nok, siger Louis Lindholm, der er områdechef for postdistrikt Fyn og Sydjylland for Post Danmark.

Den nye postlov, der altså træder i kraft den 1. januar 2012, er ikke Post Danmarks opfindelse, den er vedtaget af politikerne i Folketinget.

Post Danmark siger i øvrigt, at har man ikke en postkasse klar til nytår, får man stadig sin post i første omgang.

Oversigt

    Oversigt