I det fynske folks tjeneste

Borgere skuffede over nye vandregulativer

01:12

Nordfyns Kommune har med et stort flertal vedtaget nye regulativer trods lokale protester

Her til aften vedtog kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune nye regler for vedligeholdelse af kommunens vandløb med 21 stemmer for og fire imod. Og det sker på trods af stor lokal modstand.

Mange borgerne mener nemlig, at de nye regler vil gøre det endnu sværere at komme vandmasserne til livs. Borgerne oplever problemer med vand i kældrene, og de mener, at det skyldes manglende rensning af kommunens vandløb.

I går var op mod 100 utilfredse borgere samlet i Særslev Forsamlingshus i protest mod Nordfyns Kommunes nye regler for vedligeholdelse af kommunens vandløb. I dag var der mødt så mange borgere op på Rådhuset, at et tilstødende lokale måtte tages i brug.

Læs også Kæmper med vand i kælderen: - Det kan ikke være rigtigt

- Det er rigtig ærgerligt og enormt skuffende, at man vedtager det. Specielt når vi i går kunne høre, at administrationen og et enig byråd gerne ville det samme som os, siger Peter Jakobsen, der er næstformand i Nordfyns Vandværkslaug.

Miljø- og Teknikudvalget havde godkendt det nye fællesregulativ inden afstemningen i kommunalbestyrelsen.

Peter Jakobsen glæder sig dog ved udsigten til en bedre oprensning af vandløbene.

- Der var bred opbakning til vandløbsoprensningen, og det er vi glade for, men vi er ikke ret glade for den her vedtagelse, og nu skal vi leve de næste tyve år med regulativer, der ikke er retvisende, siger Peter Jakobsen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.