Borgere til politikere om slagterigrund: Meld nu klart ud

Erhverv får helt sikkert en plads på Faaborgs gamle slagterigrund. Men det er stadig uvist, om der også bliver plads til boliger. Meld nu klart ud, lyder opfordring til politikere fra borgere.

Det er stensikkert, at erhvervsvirksomheder skal have en plads på Faaborgs gamle slagterigrund. Men hvorvidt der også skal gøres plads til et mindre antal boliger på grunden, det er endnu uvist.

quote Jeg tror politikerne holder igen med at melde ud, fordi de gerne vil tilgodese alle. Og først og fremmest vil de gerne have mange stemmer her til valget. Og derfor tør de ikke melde fuldstændig klart ud.

Hanne Berg, borger, Faaborg-Midtfyn

Og det får nu to borgere fra Faaborg - Hanne Berg og Kurt Kniep - til at efterlyse klare udmeldinger fra kommunens politikere.

Og de må gerne levere dem inden valget, lyder budskabet.

- Politikernes standpunkter i den her sag kan godt blive afgørende for, hvor jeg sætter mit kryds, siger Hanne Berg.

Borgere uenige om boliger

Hanne Berg er varm fortaler for, at der også bliver plads til boliger. 

- Man taler om noget, der hedder Hamborg-modellen. Erfaringerne derfra er, at det er væsentligt at blande det hele. Både erhverv, kultur, forretningsliv og boliger. For det betyder, at der vil være liv i området døgnet rundt og ikke bare i virksomhedernes åbningstid, siger Hanne Berg.

Kurt Kniep tror til gengæld, at boliger på den gamle slagterigrund vil hæmme virksomhederne. Ikke bare dem, man kunne forestille sig etablere sig på slagterigrunden, men også de virksomheder, der ligger på havnen lige ved siden af.

For når man bygger boliger, så følger der automatisk en række skrappe miljøkrav til støj, støv og lignende. Og det kan hæmme virksomhedernes vækst, frygter han.

- På et eller andet tidspunkt, så vil det lyde fra de her beboere, at det støjer for meget. Virksomhederne arbejder i weekenden. Beboerne kan ikke få ro, siger Kurt Kniep.

Men på trods af uenigheden om slagterigrundens fremtid, så er de to Faaborgensere enige om én ting: Politikerne lurepasser.

- Jeg tror politikerne holder igen med at melde ud, fordi de gerne vil tilgodese alle. Og først og fremmest vil de gerne have mange stemmer her til valget. Og derfor tør de ikke melde fuldstændig klart ud, siger Hanne Berg.

Fra sidelinjen lyder det fra Kurt Kniep:

- Ja, det kan vi to godt blive enige om, siger han.

Havnedirektør: Enigheden er dampet af

Den kritik kan direktør for Faaborg Værft, Jan Mortensen, og formand for erhvervsforeningen Vores Havn, der er imod boliger på slagterigrunden, også skrive under på.

quote Det er ret væsentligt for os, som driver erhverv hernede, at vi ikke har en beboelse som nærmeste nabo. Indtil videre har politikerne været rimeligt klare i udmeldingen. Men det er lige som om, de er ved at dampe af igen. Der er ganske få partier, som melder klart ud og siger boliger på slagterigrunden er en død sild.

Jan Mortensen, direktør, Faaborg Værft

Hans virksomhed ligger lige ved siden af den gamle slagterigrund.

- Det er ret væsentligt for os, som driver erhverv hernede, at vi ikke har en beboelse som nærmeste nabo. Indtil videre har politikerne været rimeligt klare i udmeldingen. Men det er lige som om, de er ved at dampe af igen. Der er ganske få partier, som melder klart ud og siger boliger på slagterigrunden er en død sild.

S: Nejtak til boliger

Der er en række partier, som har meldt klart ud. Blandt andre Venstre og Konservative. De vil ikke have boliger på slagterigrunden, mener Hanne Berg.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Men kommunens øvrige partier har endnu ikke sagt noget, jeg kunne forstå, siger Hanne Berg.

Adspurgt lyder meldingen dog sådan her fra socialdemokraternes spidskandidat:

- Der skal ikke være boliger på den gamle slagterigrund, hvis det står til os, siger Hans Stavnsager.

En del af forvirringen om, hvad kommunen vil med den gamle slagterigrund, skyldes ifølge Hans Stavnsager, at der fortsat er skrevet boliger ind i kommunens visionsoplæg.

- Der var jo nogle af partierne, da vi havde diskussionen i kommunalbestyrelsen for et halvt år siden, som havde været i kontakt med nogle, som havde nogle boligprojekter, der måske kunne blive til noget i et hjørne af slagterigrunden. Og vi havde jo et ønske om at få så bredt et flertal som muligt. Derfor tænkte vi ok. Lad os åbne en lille kattelem for boliger. Det har så efterfølgende vist sig, at det var ikke en god idé, siger Hans Stavnsager.

Men hvorfor snakker administrationen så stadig om at bygge boliger på grunden, når nu de fleste politikere siger nejtak til boliger? Det har jeg talt med flere borgere, som undrer sig over.

quote En del af forvirringen om, hvad kommunen vil med den gamle slagterigrund, skyldes ifølge Hans Stavnsager, at der fortsat er skrevet boliger ind i kommunens visionsoplæg.

Fra artiklen

- Det er administrationen jo nødt til, for boliger indgår jo i det visionspapir, vi vedtog i maj i år. Derfor er administrationen nødt til at have boligerne med. Men den politiske udvikling viser jo, at der er ikke noget flertal for boliger på slagterigrunden. De som talte om boliger tidligere har også indset, at det er ikke den vej, vi skal gå, siger Hans Stavnsager og fortsætter:

- Derfor regner jeg med, at vi ret hurtigt i den nye periode får slået fast, at boliger er ikke et emne. Dermed ryger de ud af planen, og så vil administrationen heller ikke arbejde videre med det.

 

 

Oversigt

    Oversigt