I det fynske folks tjeneste

Borgere: Væk med behandlingsgarantier

Borgerne gav regionsrådsmedlemerne en række markante udmeldinger til lørdagens møde i Middelfart.

De syddanske regionsrådsmedlemmer fik en række markante meldinger om sundhed med hjem fra borgertopmødet i Middelfart lørdag.

Seks ud af ti mener, at kun nogle lidelser og behandlinger i det danske sundhedsvæsen skal være dækket af en ventetidsgaranti, og kun to ud af ti mener, at alle lidelser, som det er i dag, skal være dækket af ventetidsgaranti.

Mere end havldelen mener, at det er en god idé med brugerbetaling, når man går til egen læge - en ydelse som i dag helt og holdent bliver betalt via skattebilletten.

Det var et par af de meldinger 235 borgere gav 26 regionsrådspolitikere med fra det syddanske borgertopmøde, som blev holdt i Lillebælthallerne i Middelfart.

Desuden gav deltagerne input til en ny vision, for det syddanske sundhedsvæsen, som politikerne er i gang med at udarbejde.

- Dagen viser, at folk godt gider det her. Deltagerne er engagerede og har givet vigtigt input til det visionsarbejde, vi er i gang med i Region Syddanmark. Dagen fortæller også mig, at folk vil lyttes til, når de møder sundhedsvæsenet. Det skal vi blive bedre til, end vi er i dag. Og så synes jeg, der er nogle vigtige beskeder til folketingspolitikerne om behandlingsgaranti og brugerbetaling, siger Poul-Erik Svendsen (S), formand for Region Syddanmarks Visionsudvalg.

Sideløbende med mødet i Middelfart er der afviklet tilsvarende møder i landets fire øvrige regioner. Dermed har flere end 1.000 borgere på landsplan i dag udtrykt deres holdninger om det danske sundhedsvæsen overfor regionsrådspolitikere.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.