Borgergruppe afleverer 3600 underskrifter

Borgergruppen Syd-Sydvestfyn afleverer fredag mere end 3600 protestunderskrifter mod planerne om at lægge Faaborg sammen med de midtfynske kommuner. Borgergruppen håber, at ministeriet vil kræve en borgerafstemning om den fremtidige struktur.

-


Målet var 5000 underskrifter, men det blev kun til 3600

Borgergruppen Syd-Sydvestfyn afleverer fredag mere end 3600 protestunderskrifter mod planerne om at lægge Faaborg Kommune sammen med de midtfynske kommuner. Borgergruppen håber, at ministeriet vil kræve en borgerafstemning om den fremtidige struktur.

Faaborg Kommune får Danmarksrekord i antallet af høringssvar til Indenrigsministeriet. Flertallet i byrådet har afleveret et svar, der anbefaler at Faaborg går sammen med Årslev, Broby, Ringe og Ryslinge. En mindretalsgruppe i byrådet anbefaler en løsning, der lægger op til en sammenlægning med Broby og Haarby og Borgergruppen foreslår i sit høringssvar at Faaborg går sammen med Haarby, Broby, Egebjerg og måske Ærø. Derudover har en anden del af Borgergruppen afleveret et høringssvar der læner sig op af mindreudtalelsen fra politikerne i byrådet.

Borgergruppen Syd-sydvestfyn har samlet mere end 3600 underskrifter ind på lidt over en måned og de bliver vedlagt høringssvaret.

- Vi mener, at ministeriet er forpligtiget til at lytte til borgerne og udskrive en borgerafstemning om kommunens fremtidige samarbejdspartnere. Det er udemokratisk at et spinkelt flertal har gennemtrumfet en sammenlægning med de midtfynske kommuner, når alle undersøgelser viser, at borgerne er imod, siger Peter Klug-Andersen fra Borgergruppen.

I høringssvaret slår Borgergruppen til lyd for at der dannes en kommune med udgangpunkt i det fynske ø-rige. Denne struktur vil mange indbyggere i både Haarby, Broby og Egebjerg heller have end indgå i Svendborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune, mener Borgergruppen.

- Vi håber så, at Ærø vil være med i en ny kommune på tværs af ø-riget, men det må vi indrømme, at vi ikke ved om de ønsker, siger Peter Klug-Andersen.

Underskrifterne bliver afleveret i Indenrigsministeriet fredag kl. 15.00

Oversigt

    Oversigt