I det fynske folks tjeneste

Borgerlig fred på Nordfyn

02:43

Mette Hjorth, Rad. V., Franz Rohde, Kons., og Morten Andersen, Venstre

1 af 2

Freden er genoprettet mellem Venstre og Konservative i Nordfyns Kommune. De to partier og Det Radikale Venstre indgik onsdag valgforbund ved det kommende kommunalvalg.

Stemningen var god og seks fælles mærkesager på plads, da de tre partier inviterede indenfor på Søndersø rådhus, onsdag.

- Udviklingen i Nordfyns Kommune er vendt, så kommunen i dag har en sund økonomi. Med valgforbundet ønsker vi at signalere, at vi vil arbejde for at fastholde den udvikling, sagde borgmesterkandidat for de Konservative, Franz Rohde.

Glemt var tilsyneladende den konservative skuffelse efter seneste valg.

På valgnatten havde socialdemokraterne, venstre og konservative lavet en aftale, der gav socialdemokraterne bvorgmesterposten, mens de konservative fik en enkelt formandspost i et udvalg og en plads i økonomiudvalget.

Men da Venstre brød den aftale og sikrede sig borgmesterkæden med hjælp fra Dansk Folkeparti og frafaldne Socialdemokrater blev de konservative ikke inviteret med.

Og der var heller ikke længere nogen formandspost til partiet.

Siden da har borgmesteren været udsat for,at et alternativt flertal indgik budgetforlig udenom venstre, radikale og konservative

De tre partier har aftalt at borgmesterposten bliver på deres hænder, hvis de får flertal sammen,

Ved du noget? Så send os et tip