Borgerlige imod skolelukninger

De konservative i Odense freder nu fem af de otte lukningstruede skoler, og samtidig skyder de tanken om ungeskoler ned. Udmeldingen ærgrer socialdemokraterne, det er alt for tidligt at lægge sig fast på noget, siger de.

De konservative i Odense Byråd tager nu helt afstand fra de centrale dele i det forslag til skolestruktur der er ude til høring. Blandt andet vil man helt frede Skt. Klemensskolen, Spurvelundsskolen, Lumby Skole, Stige Skole og Ejbyskolen.

- Vi vil gerne tilbage til at diskutere, hvad der skal til for at vores unge får en god uddannelse. Vi vil gerne have skoler i nærområderne, og vi mener ikke at ungeskoler er en god ide, siger gruppeformand for de konservative, Steen Møller.

For de konservative er der nu kun Humlehaveskolen og måske Højstrupskolen og Tornbjergskolen tilbage som lukningstruede.

Socialdemokraterne ærgrer sig over den konservative melding, de er for tidligt ude, lyder kritikken.

- Jeg synes, at det er rigtigt ærgeligt. Vi har udvalgsmøde på tirsdag, hvor vi skal gennemgå hele sagen, så jeg synes det er for tidligt at komme med sådan en udmelding, siger medlem af Børn- og Ungeudvalget, Helle Nielsen fra Socialdemokraterne.

Det er nu hele den borgerlige side i byrådet plus enhedslisten, der vender sig mod skolelukninger, så skal der lukkes skoler vil SF og S komme til at stå med et meget snævert flertal.

- Vi håber på en bred beslutning. Vi skal træffe beslutninge til gavn og for byen og skolerne og det skal være nu, lyder det fra Helle Nielsen.

Oversigt

    Oversigt