Borgermøder om ny jernbane over Vestfyn

Vejdirektoratet er gået i gang med VVM-undersøgelse for den kommende nye jernbane over Vestfyn. Derfor er der indbudt til to borgermøder i den kommende tid.

Efter den politiske aftale "En moderne jernbane - udmøntning af TogfondenDK" blev indgået 14. januar 2014 er Vejdirektoratet nu gået i gang med at udarbejde en en VVM-undersøgelse, Vurdering af Virkninger på Miljøet, af en ny bane over Vestfyn.

Den nye højhastighedsbane på 35 km skal etableres langs den fynske motorvej, så tæt på motorvejen som muligt. Jernbanen planlægges til følge den fynske motorvej for at påvirke miljø og beboere mindst muligt.

Når den nye højhastighedsjernbane er færdig, vil det give en tidsbesparelse på ca. 6 minutter mellem Odense og henholdsvis Trekantområdet, Aarhus, Esbjerg og andre dele af Jylland. Dermed vil det muliggøre timemodellen til Esbjerg og Aarhus.

Banen forventes at koste 4,9 milliarder kroner.

VVM-undersøgelsen forventes afsluttet i foråret 2016. I forbindelse med offentliggørelsen af VVM-redegørelsen vil der blive afholdt en ny offentlig høring med afholdelse af borgermøder.

Borgermøder

Vejdirektoratet indbyder til to informations- og debatmøder om jernbaneprojektet. Møderne afholdes:

o Mandag 24. november 2014 kl. 19.00 - 21.00 i Ejby Hallen

o Tirsdag 2. december 2014 kl 19.00 - 21.00 i Vissenbjerg Hallerne

Læs mere her

Oversigt

    Oversigt