Borgerne i Kerteminde er billigst

De 23.758 borgere i Kerteminde er de billigste på hele Fyn. Hvert år bruger kommunen 71.619 kroner i gennemsnit pr. borger. På Langeland er tallet 85.492.

Tallene kan hentes på en ny hjemmeside, hvor man kan hente og sammenligne en lang række nøgletal for landets kommuner.

Ikke overraskende afslører statistikken, at Langeland bruger flest penge pr. indbygger. Faktisk bruger ø-kommunen 9.000 kroner mere pr. indbygger end landsgennemsnittet. Udover Kerteminde er også Nordfyns Kommune billig i drift. Her koster hver borger 71.760 kroner om året.

Statistiken afslører også, at Langeland er den kommune på Fyn, der har den største gæld pr. indbygger. Hver langelænder skylder 40.456 kroner, mens borgerne i Nordfyns Kommune kun skylder 8.201 kroner.

Men borgerne på Nordfyn får heller ikke meget fritid og sport af kommunen, som kun bruger 682 kroner om året pr. indbygger. På Langeland bruger de 710 kroner og Odense bruger mest med 1.763 kroner til sport og fritid pr. borger om året.

Stort set alle de fynske kommuner er nærige med udgifter til kultur. Landsgennemsnittet er på 777 kroner, og kun Odense og Langeland bruger mere - henholdsvis 1.251 kroner og 1.267 kroner - mens resten af de fynske kommuner bruger langt mindre.

Hjemmesiden giver mulighed for at sammenligne et væld af forhold i kommunerne - lige fra klassekvotient til andel af kvinder i kommunalbestyrelserne.

Gå selv på opdagelse her: http://www.noegletal.dk/nwIndex11Aekr.html

Se de kommunale nøgletal

Oversigt

    Oversigt