Borgmester: Bandeklubhuse skal lukkes hurtigst muligt

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, S, vil hurtigst muligt tage fat på at få lukket HA' s rockerborg på Petersmindevej og Black Armys klubhus på Nyborgvej med de ny muligheder bandepakken giver.

Det, Peter Rahbæk Juel, S, er gladest for ved den ny bandepakke, er de ny muligheder, den giver kommunerne, for at lukke rockerborge og bandeklubhuse, og det vil han straks tage fat på, så kommunen kan rykke, når bandepakken træder i kraft.

quote Nu skal de skynde sig at vedtage den lov, så vi kan få lukket de klubhuse

Peter Rahbæk Juel, borgmester, S, Odense

- Vi går med det samme igang med at forberede, at vi kan rykke straks lovgivningen er på plads. Nu skal de skynde sig at vedtage den lov, så vi kan få lukket de klubhuse, siger han til TV 2/FYN.

Peter Rahbæk Juel er overordnet tilfreds med den ny bandepakke, der faldt på plads på Christiansborg fredag, men han mener stadig, der mangler at blive gjort noget.

- Vi får nogle gode redskaber, og der bliver god mulighed for at gribe ind overfor den økonomiske kriminalitet, men noget af det vi har oplevet er, at ofre bliver truet eller får tæsk og ikke tør anmelde det af frygt for repressalier. Her vil jeg holde nøje øje med processen, for skal vi have ram på flere bandemedlemmer, skal folk anmelde dem. Det med at give en tryghed er et af succeskriterierne for at bekæmpe banderne, siger han.

Derudover handler det om at gøre det mindre attraktivt at være med i bandrne:

quote Det handler om, at få knækket deres økonomi og de statussymboler, de har og få det gjort synligt, hver gang de laver deres lyssky handlinger

Peter Rahbæk Juel, borgmester, S, Odense

- Det handler om, at få knækket deres økonomi og de statussymboler, de har, og få det gjort synligt, hver gang de laver deres lyssky handlinger, så det ikke er noget, man har lyst til at være en del af.

Tilbage er den forebyggende indsats, som ikke er med i den ny bandepakke. Den tager politikerne på Christiansborg fat i på et senere tidspunkt.

- Det er et rigtigt godt skridt på vejen med bandepakken, men der er stadig mange ting, der skal gøres, for vi skal ikke have flere unge ud i kriminalitet i banderne, siger Peter Rahbæk Juel til TV 2/FYN. 

Interview med borgmester Peter Rahbæk Juel, S, om bandepakken.

Oversigt

    Oversigt