I det fynske folks tjeneste

Borgmester: En katastrofe for Langeland

Bjarne Nielsen fra Venstre kalder lukningen for en katastrofe.

Langeland må have støtte fra regeringens katastrofefond for områder, der rammes af massefyringer, siger borgmester til Vestas-fyringerne i Rudkøbing.

- Det er en stor katastrofe. Det er meget alvorligt for både Langeland og for Svendborg, siger Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), om lukningen af 235 Vestas-arbejdspladser i Rudkøbing.

Langeland har i forvejen et stort underskud i kommunekassen, som skal diskuteres med Indenrigsministeriet. Og her vil borgmesteren søge hjælpe fra regeringens særlige katastrofefond for områder, der rammes hårdt af massefyringer, siger han.

- Det her gør det ikke bedre. Heldigvis skal de fleste ansatte på Vestas sikkert have dagpenge og ikke kontanthjælp, som kommunen så skulle betale. Så ville det have været værre, siger borgmesteren om kommunens økonomiske problemer.

Han siger også, at der ikke er mange ledige job i området at omskole Vestas-arbejderne til, sådan som katastrofefonden skal støtte.
- Vi må bare håbe, at der kommer nye virksomheder og job hertil, siger Bjarne Nielsen.

Borgmesteren siger, at Vestas-lukningen kommer helt bag på ham, blandt andet i betragtning af, at Vestas i vinter beholdt sine ansatte og sendte dem på efteruddannelse, da der ikke var ordrer.
- Derfor troede vi, at Vestas havde tænkt sig at blive her, siger Bjarne Nielsen, også på baggrund af et nyligt virksomhedsbesøg.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.