Borgmester i chipsreklame

Nordfyns borgmester, Morten Andersen, medvirker i ny reklame for chipsproducenten KIMs. Det er i strid med reglerne, siger en ekspert.

Chipskongen Jørgen er blevet udnævnt til æresborger i Nordfyns Kommune og ankommer i Limousine til rådhuset i Bogense.

Her bliver han hyldet af borgerne, og da han forlader rådhuset med borgmesterkæden om halsen får han stående ovationer af en storsmilende nordfynske borgmester og af flere andre medlemmer af kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune.

Reklamefilmen for Kims, der er den sidste nye fra Kims med chipskongen Jørgen i hovedrollen,  bliver lanceret i løbet af den kommende weekend.

I strid med reglerne

Men borgmester Morten Andersen fra Venstre og hans byrådskollger er i strid med kommunalfuldmagten, når de medvirker i en reklame for en privat virksomhed.

- Det er forkert at medvirke i en reklamefilm. En kommune eller en borgmester må ikke reklamere for en enkelt virksomhed, siger Karsten Naundrup Olesen, der er lektor på juridisk institut på SDU.

I følge kommunalfuldmagten må hverken kommune eller borgmester yde støtte til enkelte virksomheder.

- En kommune må gerne yde støtte til det samlede erhvervsliv, men hvis kommunen yder støtte til en bestemt virksomhed, kan andre virksomheder have forventninger om at blive behandlet på samme måde, siger Karsten Naundrup Olesen.

Ikke reklame

Borgmesteren for Nordfyns Kommune mener dog ikke at han har overtrådt nogle regler.

- Jeg stiller op som led i vores markedsføring af Nordfyns Kommune. Vi vil gerne have flere børnefamilier har til, og vi vil gerne have at vores bybørn kommer ud og oplever verden og kommer hjem igen, og det er Jørgen et godt eksempel på, lyder det fra Morten Andersen.

KIMs har hovedsæde i Søndersø og har 220 ansatte.

- Som borgmester skal jeg brande og sælge Nordfyns Kommune, og der har jeg inddraget Jørgen fra Kims i vores kommunikation. Det kan jeg ikke se noget galt i, siger Morten Andersen.

Oversigt

    Oversigt